Jobst Classic

JOBST Classic - de actieve allrounder

  • Optimaal vochttransport door speciaal microtherm effect.
  • Duurzame stof en speciaal versterkte zones voor een verhoogde duurzaamheid.
  • Extra draagcomfort door Active-Comfort-garen.
  • Verkrijgbaar met het unieke JOBST® SoftFit boord.

De JOBST® Classic is verkrijgbaar in verschillende kleuren en in een glad of stijlvol rib design.

Materiaal: 63% polyamide en 37% elastaan.

€ 69,85
Laden...Even geduld, we laden de productopties..
Het duurt maar 1 minuut!

Jobst Classic

De steunkousen van JOBST Classic, met microterm effect van de ademende stof, zorgen voor een snelle vochtafvoer. De duurzame stof van JOBST Classic en de speciaal versterkte belaste zones verhogen de duurzaamheid van deze steunkousen.

  • Door Active Comfort garens gemakkelijk aan te trekken.
  • Strak design.
  • Rib of glad ontwerp bij kniekousen.
  • Huidvriendelijk om te dragen.
  • Voor middel tot zware aandoeningen aan de bloedvaten.
  • JOBST Classic is voor mannen en vrouwen.

maattabel jobst classic

Indicaties

Teleangiëctasieën:
Heeft u ooit teleangiëctasieën op uw benen of voeten opgemerkt? Dan bent u niet de enige. Teleangiëctasieën zijn kleine spinvormige aderen die direct onder het huidoppervlak liggen en er blauw- of roodachtig uitzien. Ze ontwikkelen zich meestal op de benen en treden op wanneer de veneuze kleppen gaan lekken. Dit betekent dat het bloed niet normaal terug kan stromen naar het hart. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn teleangiëctasieën niet enkel een probleem voor oudere mensen, ze zijn wijd verspreid onder alle leeftijdscategorieën en komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Spataderen:
Spataderen zijn blauwachtige bloedvaten. Deze blauwe bloedvaten zijn vaak zichtbaar op de onderbenen, de achterkant van de knie en op de enkels. Het is een vrij veel voorkomende aandoening, veel mensen ontkomen niet aan de ontwikkeling van spataderen.

Maar wat zijn spataderen precies? Simpel gezegd, het zijn uitgezette, opgezwollen en gedraaide aders waarvan de kleppen niet goed meer werken. Tijdens het zitten of staan wordt het bloed in deze disfunctionele aders niet snel genoeg naar het hart teruggestuwd. Dit zorgt voor 'vasculaire congestie' (bloedophoping).

Spataderen (ook varices genoemd) vormen geen ernstige aandoening die veel medische zorg nodig heeft. Wel kunnen personen met spataderen pijn en fysiek ongemak ervaren én vinden veel personen varices geen fijn gezicht. Als de aandoening zich verder ontwikkeld kunnen er echter ernstigere gezondheidsproblemen ontstaan, zoals veneuze ulcera.

Zware & gezwollen benen:
Gezwollen benen of voeten worden veroorzaakt door een ophoping van vocht in het weefsel van de onderste ledematen, met als gevolg dat het bloed of het lymfevocht niet goed kan terugkeren naar het hart. Elke vorm van zwelling (ook oedeem genoemd) ontstaat als gevolg van een overbelasting van het lymfesysteem – omdat het lymfestelsel niet juist functioneert of omdat er te veel vocht aanwezig is om door een normaal lymfestelsel te worden verwerkt.

Chronische veneuze insufficiëntie:
Chronische veneuze insufficiëntie (CVI) kan het best als volgt worden omschreven: de kleppen van iemands aderen zijn niet meer goed in staat om het bloed op een juiste manier terug naar het hart te vervoeren. De aandoening komt vrij vaak voor en kan tot gezondheidsproblemen leiden. Veel voorkomende symptomen zijn verkleuringen van de huid, zwellingen en pijn in de benen en voeten. Zodra chronische veneuze insufficiëntie optreedt, is er sprake van een probleem met de aderkleppen en als gevolg hiervan stroomt het bloed terug. . Hierdoor begint bloed zich, meestal in de benen en voeten, in de aderen op te hopen.

Siliconenboord

Siliconen band Softfit:
Met de innovatieve en gepatenteerde SoftFit-technologie is een nieuwe norm vastgesteld, waarbij siliconengaren in het boord van de kniekousen wordt mee gebreid. Het boord heeft een licht klevend effect, waardoor er minder druk nodig is in het boord. JOBST therapeutische elastische kousen met het SoftFit-boord zijn ontworpen om niet af te zakken en de hele dag prettig zitten.

Siliconen band kant:
Een siliconenband variant met een circulaire, in drie rijen aangebrachte siliconen laag aan de binnenkant van de kous. De siliconen beschikken over zeer goede hechtingseigenschappen. Vooral vrouwen vinden de afwerking, die lijkt op die van een fijne kous, en de elegante look erg mooi.

Siliconen band noppen:
De siliconennoppen zorgen voor een goede hechting aan de huid. Wanneer het been conisch van vorm of juist recht loopt kan het inzetten van een siliconenband bijdragen aan het zo veel mogelijk voorkomen dat de kous afzakt.  Door de siliconennoppen is een goede luchtcirculatie mogelijk.

Siliconenband Sensitive:
De gepatenteerde JOBST Sensitive siliconenband biedt een unieke oplossing. Door een siliconen coating aan binnenkant van het boord blijft een therapeutische elastische kous beter zitten. Hierdoor wordt het ademende vermogen van de kous wel verminderd, wat ongemak of irritatie kan veroorzaken. Bij het JOBST Sensitive siliconenboord wordt gebruik gemaakt van gelijkmatig verdeeld siliconengaren aan de binnenkant van de boord waarmee de kousen op hun plaats blijven, terwijl zij ook helpen bij de vochtopname.

Drukklasse

Kousen in drukklasse CCL 1 geven steun bij lichte problemen en worden ook wel steunkousen genoemd. Deze kousen worden ook vaak preventief gedragen om klachten te helpen voorkomen tijdens zwangerschap, bij een staand en/of zittend beroep en tijdens het reizen.

Kousen in drukklasse CCL 2, 3 en 4 worden therapeutisch elastische kousen (TEK) genoemd. Deze kousen hebben een therapeutische werking en worden voorgeschreven bij zwaardere klachten door uw arts of specialist.

Therapeutisch elastische kousen zijn bedoeld om extra druk te geven aan uw arm of been. Meestal om ophoping van vocht (oedeem) tegen te gaan. Door de toegepaste druk wordt het teveel aan vocht afgevoerd en wordt de doorbloeding positief gestimuleerd.

Verschillende soorten drukklassen:

  • CCL 1 - lichte druk, 15-20mmHg.
  • CCL 2 - gemiddelde druk, 20-30mmHg.
  • CCL 3 - hoge druk, 30-40mmHg.
  • CCL 4 - zeer hoge druk, >40mmHg.

Welke drukklasse voor u geschikt is bepaalt u samen met uw specialist aan de hand van:

  • De ernst van uw medische indicatie.
  • Uw gezondheid in het algemeen.
  • Uw leeftijd.
  • Uw beroep.
  • Uw levensstijl.

Heeft u deskundig advies nodig? Dan verwijzen wij u graag door naar Livit Ottobock Care. Met meer dan 400+ locaties in heel Nederland is er altijd een steunkousen consulent van Livit Ottobock Care bij u in de buurt! Vanaf uw eerste afspraak tot het moment dat u uw steunkousen voor het eerst draagt zit 1 á 2 weken.

Wasvoorschriften

Houd uw steunkousen in topconditie door de onderhoudsinstructies op het gedrukte of ingenaaid textieletiket nauwkeurig op te volgen.

Wasvoorschriften:
Sluit eventuele sluitingen vóór het wassen! Draai uw steunkousen binnenstebuiten voor het wassen en was ze de eerste keer apart om kleurafgifte te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een fijnwasprogramma op 40 °C en plaats ze in een wasnetje voor extra bescherming van het gebreide materiaal. Vermijd wasverzachter! Bij handwas grondig spoelen en niet uitwringen. Kies voor milde, speciale wasmiddelen.
Verkort de droogtijd door de steunkousen na het wassen op een dikke badhanddoek te leggen, op te rollen en stevig uit te drukken. Hang de compressiekleding losjes op zonder wasknijpers. Laat ze niet in de handdoek liggen en droog ze niet op de verwarming of in direct zonlicht.
Als u de wasdroger gebruikt, selecteer dan het programma voor delicaat textiel (controleer het textieletiket of de ingedrukte informatie). Houd er rekening mee dat steunkousen niet chemisch gereinigd mogen worden. Geniet van langdurige kwaliteit en comfort met deze zorgvuldige onderhoudsinstructies.

Tips voor gebruik:
Trek ‘s ochtends meteen nadat u bent opgestaan de compressiekleding voor het ontzwollen been aan. Ga zitten voordat u uw compressiekleding aan- of uittrekt om vallen of verwondingen te voorkomen. Scherpe, niet gevijlde vingernagels en ringen met scherpe randen kunnen het zeer delicate gebreide materiaal beschadigen. Ook teennagels, eelt of een kapotte schoenvoering kunnen schade aanrichten. Om het draagcomfort van uw compressiekleding te verbeteren, kunt u de siliconenband (indien aanwezig) tijdens de draagduur meerdere keren even omhoog duwen.

Meer informatie
MerkJobst
Vragen? Start chat

8023