Sportcompressiekousen

Sportcompressiekousen

Sportcompressiekousen kopen van onder meer top merk CEP voor extra ondersteuning tijdens het sporten. Sportcompressiekousen van CEP zorgen voor meer zuurstof en minder verzuring tijdens het sporten.

Door het dragen van sportcompressiekousen tijdens het sporten wordt er van buitenaf druk uitgeoefend op de benen of armen. Deze druk zorgt ervoor dat de aderwanden dichter bij elkaar worden gebracht, waardoor opgehoopt vocht wordt gedwongen terug te stromen naar het bloed. Hiermee dragen sportcompressiekousen bij aan een verbetering van de bloed- en vochtcirculatie in het lichaam. Door het stimuleren van de bloedcirculatie wordt meer zuurstof naar de spieren gebracht wat zorgt voor minder verzuring, sneller herstel na het sporten en een comfortabeler gevoel. Steunkousen.nl verkoopt topmerken van leveranciers die ook de medisch toegepaste kousen ontwikkelen. Onderstaande producten behoren letterlijk tot een van de hardlopers.

Sportcompressiekousen

Steunkousen.nl levert sportcompressiekousen direct van de fabriek en enkel en alleen van gerenommeerde (medische) leveranciers van A merken.

Sportcompressiekousen houden uw benen gezond en helpen u om fit en gezond te blijven. Door met zorg en aandacht met uw lichaam om te gaan tijdens het sporten kunt u eenvoudig blessures voorkomen. CEP Sport richt zich met haar compressiekousen tot alle sporters.

Sportcompressiekousen voor iedereen

Sportcompressiekousen zijn echt niet alleen voor ouderen. Het gebruik van compressiematerialen ter bevordering van de doorbloeding in de sportwereld neemt enorm toe. Zowel hardlopers als Nordic walkers, amateur- en professionele sporters gebruiken steeds vaker compressiekousen en ervaren hierdoor minder spierstijfheid en een verbeterd uithoudingsvermogen. Het 'Osteoporosis Research Centre' aan de universiteit van Erlangen-Nürnberg (Duitsland) heeft onderzoek gedaan naar het effect van sportcompressiekousen op prestaties van amateur-hardlopers. De onderzoekers komen tot de conclusie dat het dragen van compressiekousen kan bijdragen aan betere prestaties.
Binnen de sportcompressiekousen kunt u een selectie maken uit verschillende kousen:

Sportcompressiekousen die uitsluitend tijdens het sporten gedragen worden

  • CEP Sleeves (Tubes). Sportcompressiekousen geschikt voor snelle acties (bv. sprongen en schijnbewegingen). Zorgen voor meer zuurstoftoevoer en een verhoogde stabiliteit. Met de tubes vermindert u de kans op kuit- en shin-split achtige klachten. 
  • CEP Allsport Sleeves (Tubes). Sportcompressiekousen voor alle sporten.
    Let op! Het is van belang deze compressiekousen uitsluitend tijdens het sporten te dragen. Deze compressiekousen beginnen vlak boven de enkel en lopen door tot onder de knie. De druk loopt hierbij vanaf de enkel naar boven toe geleidelijk af. Bij rust is het risico aanwezig dat vocht zich ophoopt rond uw voet en enkel.

Sportcompressiekousen die na het sporten gedragen worden

  • CEP Recovery. Sportcompressiekousen met voetstuk voor een sneller herstel na inspanning.
Vragen? Start chat

8023