Zwangerschap

Zwangerschap

Een stijlvolle en comfortabele zwangerschapspanty is essentieel in de garderobe van elke zwangere vrouw!

Een zwangerschapspanty van steunkousen.nl geeft je voeten, benen en buik een comfortabel gevoel van compressie en helpt (lichte) spataderen te voorkomen of zelfs sterk te verminderen. Zwangerschapspantys zijn op een speciale manier gebreid, zodat er een maximale druk op de kuiten en enkels uitgeoefend wordt. Deze druk loopt af vanaf de enkels naar boven. Het dragen van een zwangerschapspanty is volkomen veilig tijdens de zwangerschap maar ook daarna. Omdat het lichaam zich langzaam herstelt is het aan te raden de panty's tot minimaal een half jaar na de bevalling te blijven dragen.Zwangerschapspanty kopen

Tijdens de zwangerschap verandert er van alles in het lichaam. Je lichaam houdt meer vocht vast en je hebt eerder last van vermoeide en zware benen. Ook heb je vaak meer moeite met bewegen en zodoende kunnen spataderen optreden. Een zwangerschapspanty helpt dit te voorkomen dan wel te verminderen. Als je een zwangerschapspanty's draagt, tijdens en na de zwangerschapsperiode, kan je spataderen dus verminderen en zelfs voorkomen. Een zwangerschapspanty is zo gebreid dat ze een maximale compressie uitoefent, met name op de onderbenen . Deze compressie loopt richting de knie gradueel af. Een zwangerschapspanty is veilig om tijdens de zwangerschap te dragen. Een zwangerschapspanty heeft als voordeel dat het zich goed aan de onderbuik aanpast, en dus mee rekt tijdens de zwangerschapsperiode. Onze zwangerschapspanty's hebben een drukwaarde van ongeveer 12 – 23 mmHg en zijn modieus en comfortabel. De zwangerschapspanty werkt preventief tegen het ontstaan of verergeren van spataderen. Zo houd je je benen mooi en gezond. Steunkousen.nl levert alleen medische top merken zoals de zwangerschapspanty Gilofa Fine 70 den en Gilofa Fine 140 den. Alleen de beste merken met bewezen kwaliteit en een uitstekende pasvorm zijn opgenomen in onze collectie. De druk is rondom de enkel het sterkst en neem geleidelijk naar boven toe af.

Zwangerschapspanty tijdens en na de zwangerschap

Ter preventie van spataderen is het verstandig om steunkousen en zwangerschapspanty’s te dragen tijdens de zwangerschap maar ook na de bevalling. Ook als je al spataderen hebt wordt door artsen, als behandeling tegen spataderen, het dragen van steunkousen en zwangerschapspanty's geadviseerd. Spataderen komen in alle leeftijdscategorieën voor. Vrouwen hebben er echter aanleg voor. Helemaal tijdens de zwangerschap als de doorbloeding moeilijker wordt en men zich minder gemakkelijk beweegt. De wanden van de aderen kunnen dan worden ontlast door een zwangerschapspanty te dragen. Zwangerschapspanty's worden ook wel steunkousen, compressiekousen of therapeutische elastische kousen (TEK) genoemd. Een zwangerschapspanty stimuleert, door de compressie die ze uitoefent, de pompfunctie in het been en daarmee de bloedcirculatie.

Vragen? Start chat

8023