Diabetes - Hallux Valgus
Diabetes - Hallux Valgus

Diabetes - Hallux Valgus

Diabetessokken

Diabetessokken en diabeteskousen van Steunkousen.nl zijn speciaal gebreid voor gevoelige en diabetische voeten. Door de eigenschappen van de garens werken deze sokken wond herstellend. In veel producten zitten bijvoorbeeld zilverionen die ontstekingen tegen gaan en zweetgeurtjes voorkomen.

Diabetes sokken zijn bijzonder geschikt voor mensen met gevoelige voeten. De sokken zijn op speciale machines gebreid om ervoor te zorgen dat er geen randjes en naadjes zitten die wonden veroorzaken. De Gilofa Med of de Juzo Sensitiv tegen zweetvoeten zijn zo succesvol dat ze wereldwijd worden verkocht. Een perfecte pasvorm zonder klemmende boord en bovendien naadloos.

Deze diabetessokken zakken niet af doordat ze horizontaal gebreid zijn in lijnen. De speciale teensokken van Gilofa Med worden aangeraden als diabetessok en voor diegene die last hebben van gevoelige voeten. Maar ook geschikt voor mensen met artritis en tegen voetschimmel en zweetvoeten. Diabeteskousen en -sokken voor verbetering van uw voetconditie en ter voorkoming van voetproblemen. Een goed kwaliteitsmerk zijn de Gilofa Med, deze kousen hebben een anti-bacteriële- en anti-flogistische werking en werken dus sterk infectie remmend. Hiermee zijn deze sokken wondgenezing bevorderend.

Voor een goede algehele verzorging van uw voeten behoort ook het kiezen van de juiste kousen. Een van de zwakste plekken voor diabetici zijn de voeten. Veel mensen met diabetes hebben zeer gevoelige voeten die wondgevoelig zijn. Andere diabetes patiënten hebben voeten waarin geen gevoel zit waardoor bij stoten het ontstaan van blauwe plekken in de voeten niet gevoeld wordt.

Diabetes sokken hebben bijzondere eigenschappen. Zo hebben diabetessokken zoals die van Compressana geen naden aan de tenen, en knellen de uiteinden niet af. Naden in kousen kunnen snel irriteren bij een diabetische voet, wat kan leiden tot bloedingen en blauwe plekken. De meeste voetzweren bij mensen met diabetes mellitus type 2 zijn het gevolg van slecht zittende schoenen en of voetafwijkingen die drukplekken veroorzaken. Bij diabetespatiënten kunnen ook de allerkleinste vertakkingen van de bloedvaten van de voet beschadigd worden. De doorbloeding dient zo goed mogelijk verbeterd te worden. Daarom is het raadzaam de meest ideale sokken te dragen ter voorkoming van voetproblemen; diabetessokken. Het verzorgen van uw voeten met diabetessokken kan ervoor zorgen dat u minder snel met medische complicaties wordt geconfronteerd. Wat met een klein wondje of blauwe plek begon doordat uw sokken uw huid schuurden kan leiden tot grote problemen. Help uw voeten dus door het dragen van diabetessokken!

Vragen? Start chat

8023