Verbandkousen
Verbandkousen

Verbandkousen

Verbandkousen

Mediven Struva
De verbandkousen Mediven Struva worden gebruikt als vervanging van compressie verbanden die gezwachteld worden. Doel van deze steunkousen is er voor te zorgen dat de compressie van het operatiegebied verbetert. De therapie met Mediven Struva verbandkousen van Medi zorgt voor het beste medische effect en is zeer gemakkelijk in gebruik. Patiënten zijn zelf in staat om op deze manier een verband met een medisch correct drukverloop aan te leggen. Zwachtels snoeren vaak in en deze insnoeringen (vensteroedeem), kunnen bij keuze van de Struva verbandkousen worden voorkomen. Mediven Struva verbandkousen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en in verschillende lengtes (kniekous, dijbeenkous met of zonder heupbevestiging) leverbaar en Met een druk van 23 mmHg of 35 mmHg op de enkel, welke in de richting van het bovenbeen afloopt. Door deze keuzemogelijkheden kan tot 80% van de patiënten tijdens of na een operatie optimaal geholpen worden. Het terugstromen van het bloed van het bloed richting het hart wordt bevordert, waardoor het ontstaan van oedeem en bloeduitstortingen actief wordt tegen gegaan.


Mediven Thrombexin 18
Verbandkousen Mediven Thrombexin 18 zijn ter preventie van trombose (bloedstolsels) bij bedlegerige patiënten die een verhoogd risico op het ontstaan van trombose hebben, welk kan leiden tot een longemboli Mediven Thrombexin 18 verbandkousen worden tijdens en na de operatie ingezet ter voorkoming van trombose. Het woord trombose komt van het Griekse woord thrombosis en betekent bloedstolling. Trombose kan een bloedvat geheel of gedeeltelijk kan afsluiten. Bij het risico op trombose kan er ook een combinatie zijn met medicatie en bewegingsoefeningen. Vooral bij weinig beweging, bijv. tijdens een ziekenhuisopname, kunnen er gemakkelijk bloedstolsels in uw aderen ontstaan. De Mediven Thrombexin 18 zijn steunkousen, die de bloedsomloop in de aderen bevorderen en het tromboserisico beperken. Veel artsen en verplegers dragen ze ook zelf tijdens lange operaties om hun eigen doorbloeding op pijl te houden als ze lang moeten staan.


Mediven Ulcer Kit
Deze kous wordt gebruikt bij de therapie voor een open been. In de garens van de Mediven Ulcer Kit zitten zilver ionen verwerkt. Deze zilverdeeltjes voorkomen het ontstaan van vieze geuren die van de open wond. Tevens worden de bacteriën rond de wond bestreden.


Indicaties Verbandkousen
Elastische kousen of Verbandkousen zijn steunkousen die druk uitoefenen op onderdelen van uw benen of de armen. Ze worden per stuk geproduceerd en dragen bij aan verbetering van de vochtdoorstroming en doorbloeding. Verbandkousen zijn alternatieven voor verbandzwachtels. Ze worden in ziekenhuizen gebruikt voor patiënten en door verplegend medisch personeel. De Verbandkousen zijn uit het vergoedingspakket gehaald. Elastische verbandkousen worden gedragen met een aandoening van het vaat- en lymfestelsel, zoals bij oedeem, bij het post-trombotisch syndroom, varicose met oedeem, ulcera crusis, de zgn. open benen, lymfiden en elefantiasis. De compressie van de kous kan klachten preventief voorkomen en therapeutisch verminderen. Vaak wordt door 2 paar verbandkousen over elkaar aan te trekken een klasse 2 steunkous gesimuleerd.Wij verkopen de verbandkousen van Medi. De Thrombexin worden uit voorraad geleverd.

Vragen? Start chat

8023