Mediven Ulcer Kit

Mediven Ulcer Kit is hét dag en nacht compressie-concept voor de behandeling van een ulcus cruris venosum, ook wel open been genoemd.

 • Therapeutisch effect, zelfs 's nachts
 • Voorkomt geurtjes dankzij antibacterieel effect
 • Zachte boord zorgt voor maximaal comfort
€ 123,30
Laden...Even geduld, we laden de productopties..
Het duurt maar 1 minuut!

Mediven Ulcer Kit

Mediven Ulcer Kit is een kousensysteem dat bestaat uit een onderkous en bovenkous. Het is bedoeld als therapie voor de behandeling van veneuze ulcera, zweren aan onderbenen door slechte doorbloeding en kan gebruikt worden als alternatief voor het zwachtelen. Ook zeer geschikt om in te zetten bij lichte oedeem.

Innoverend koussysteem voor de behandeling van veneuze beenzweren
De behandeling van veneuze beenzweren vereist een goed doordacht behandelingsconcept. Uw veneuze beenzweer kan behandeld worden met de mediven ulcer kit. De ulcer kit omvat twee kousen die over elkaar gedragen worden: mediven ulcer en mediven ulcer plus. De integratie van elementair zilver bevordert de wondgenezing en heeft een antibacterieel effect.

Indicaties

 • CEAP C5 – C6.
 • Actieve ulcera met lichte tot matige neiging tot oedeem.

Contra-indicaties

 • doorbloedingsstoornissen.
 • slechte werking van rechter hartkamer.
 • vochtophopingen in longen, longoedeem.
 • letsel voor het afsterven van weefsel.
 • zenuwziekten.
 • allergie voor het materiaal van de Ulcer kous.
mediven ulcer kit maattabel

Wasvoorschriften

Houd uw steunkousen in topconditie door de onderhoudsinstructies op het gedrukte of ingenaaid textieletiket nauwkeurig op te volgen.

Wasvoorschriften:
Sluit eventuele sluitingen vóór het wassen! Draai uw steunkousen binnenstebuiten voor het wassen en was ze de eerste keer apart om kleurafgifte te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een fijnwasprogramma op 40 °C en plaats ze in een wasnetje voor extra bescherming van het gebreide materiaal. Vermijd wasverzachter! Bij handwas grondig spoelen en niet uitwringen. Kies voor milde, speciale wasmiddelen.
Verkort de droogtijd door de steunkousen na het wassen op een dikke badhanddoek te leggen, op te rollen en stevig uit te drukken. Hang de compressiekleding losjes op zonder wasknijpers. Laat ze niet in de handdoek liggen en droog ze niet op de verwarming of in direct zonlicht.
Als u de wasdroger gebruikt, selecteer dan het programma voor delicaat textiel (controleer het textieletiket of de ingedrukte informatie). Houd er rekening mee dat steunkousen niet chemisch gereinigd mogen worden. Geniet van langdurige kwaliteit en comfort met deze zorgvuldige onderhoudsinstructies.

Tips voor gebruik:
Trek ‘s ochtends meteen nadat u bent opgestaan de compressiekleding voor het ontzwollen been aan. Ga zitten voordat u uw compressiekleding aan- of uittrekt om vallen of verwondingen te voorkomen. Scherpe, niet gevijlde vingernagels en ringen met scherpe randen kunnen het zeer delicate gebreide materiaal beschadigen. Ook teennagels, eelt of een kapotte schoenvoering kunnen schade aanrichten. Om het draagcomfort van uw compressiekleding te verbeteren, kunt u de siliconenband (indien aanwezig) tijdens de draagduur meerdere keren even omhoog duwen.

Meer informatie
MerkMediven
Vragen? Start chat

8023