Steunkousen retourneren

Mag ik mijn product retourneren?

Wij willen graag dat u tevreden bent over onze producten. Als het product niet aan uw verwachtingen voldoet, dan kunt u de overeenkomst herroepen. U heeft het recht om, binnen een termijn van 14 dagen, zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, kunt u ons via een verklaring op de hoogste stellen de overeenkomst te herroepen. Dit doet u door het retour aan te melden via het retourformulier. Ook kunt u hiervoor gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de koop afziet. Gebruik van dit formulier is niet verplicht. Na aanmelding heeft u nogmaals 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren.Hoe stuur ik een product retour?

Retourneren; bekijk de instructies voor het retourneren van uw artikel:

  • 1. Retour aanmelden - Meldt het product aan voor retourzending.
  • 2. Stuur het pakket retour naar het onderstaande adres. Voeg het eventueel ingevulde retour formulier bij het pakket.
  • 3. Geld terug - Binnen 14 dagen na ontbinding storten we het aankoopbedrag terug op hetzelfde rekeningnummer als waarmee u heeft betaald. Mocht het rekeningnummer onbekend zijn bij ons dan nemen we contact met u op.

Wat is het retour adres?

  • Eilandsgracht BV
  • Van Lijndenlaan 15
  • 1412EJ Naarden

Voorwaarden voor retour

  • Steunkousen.nl hanteert een bedenkingstermijn van 14 dagen. Deze termijn gaat in op de dag nadat u het artikel ontvangt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
  • Het product dient ongedragen, ongebruikt en onbeschadigd te zijn. U mag uiteraard de producten wel beoordelen zoals u in een fysieke winkel zou doen maar omdat het hier een medisch artikel betreft mag u het niet passen om hygiënische redenen. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
  • Het product dient, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking te worden teruggestuurd! Voldoet het product hier niet aan, dan kunnen wij hiervoor een waardevermindering in rekening brengen. Voor hygiëne producten gelden uitzonderingen. Lees hieronder meer over hygiëne producten.

Hygiëne producten

Sommige producten vallen onder de uitzonderingen. Om hygiënische redenen kunt u bepaalde artikelen niet terugsturen voor terugbetaling. Dit zijn producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling is verbroken. Dit geldt bijvoorbeeld voor therapeutische kousen. U zou zelf ook geen kousen willen dragen die al door een ander gepast zijn.

Moet ik betalen bij retourneren?

De retourkosten voor het terugsturen van het pakketje zijn voor eigen rekening.

Kan ik mijn retourmelding nog annuleren?

Natuurlijk, dat kan altijd. U hoeft in principe dan niets meer te doen, maar wij vinden het wel fijn als u het ons even laat weten. Dat kan met behulp van een kort mailtje naar onze klantenservice of via het contactformulier, zie ook nr.1 bij ''Hoe stuur ik een product retour?''.

Hoe weet ik of jullie mijn retourzending ontvangen hebben?

We mailen u zodra uw retourzending verwerkt is. Meestal is dat binnen 2 werkdagen nadat u het teruggestuurd hebt.

Hoe snel is een retour verwerkt?

Meestal is dat binnen 2 werkdagen nadat u het verstuurd hebt. We houden u op de hoogte via mail. Zodra uw retour is verwerkt, betalen we u terug.

Hoe snel word ik terugbetaald na retourneren?

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (exclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd. Wij storten het bedrag terug op hetzelfde rekeningnummer als waarmee u betaald heeft. Hoe snel het geld daarna op uw rekening staat, hangt af van uw betaalmethode. Mocht het rekeningnummer onbekend zijn bij ons, dan nemen we contact met u op.

Kan ik een artikel ruilen?

Artikelen kunt u ruilen door de artikelen te retourneren en vervolgens een nieuwe bestelling te plaatsten op de website. Het is helaas niet mogelijk om bestellingen met elkaar te verrekenen of om via het retourformulier een vervangend artikel aan te vragen.

Terugbetaling

Binnen 48 uur na ontvangst verwerken wij de retourzending. U ontvangt hierover een email. Het aankoopbedrag wordt binnen 14 dagen na
uw herroepingsmededeling teruggeboekt naar dezelfde rekening als waarmee de bestelling is betaald. Online veiligheid staat bij Steunkousen.nl altijd voorop, de creditering verloopt voor de veiligheid via onze partner Adyen.

Garantie

Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de
consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Vragen? Start chat

8023