Mediven Comfort

Selecteer type kous:


Mediven Comfort ® de betrouwbare compressiekous.

Alles wat u voelt is zachtheid. De zachte kant van compressie. Met de Mediven Comfort compressiekousen ervaart u hoe hemels zacht een compressiekous kan zijn. De Mediven Comfort staat garant voor optimaal draagcomfort en bijzonder gemakkelijk aan- en uittrekken - en dit alles zonder concessies te doen aan de medische doeltreffendheid. Innovatieve materialen en de nieuwste technologie zorgen voor een volledig gevoel van welzijn.

 • Optimaal comfort dankzij de extreem zachte stof.    
 • Eenvoudig in gebruik voor dagelijks aan- en uittrekken.    
 • Mediven Comfort bevat lanoline voor effectieve huidverzorging.

Mediven Comfort

Mediven Comfort product voordelen

Mediven Comfort steunkousen zijn naadloze, in twee richtingen rekbare, compressiekousen die sterk elastisch zijn en een antislip karakter hebben. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van het gepatenteerde Clima Comfort voor een sterk ademend vermogen en een betrouwbare temperatuurregeling.


Lengtes

De Mediven Comfort is verkrijgbaar in verschillende typen:

Indicaties

De steunkousen van Mediven worden aanbevolen door artsen, ziekenhuizen en zorginstellingen.

De Mediven Comfort steunkousen zijn geschikt voor de volgende indicaties:

 • Varices
  • Primaire of secundaire varicosis
  • Varices tijdens zwangerschap
  • Ondersteunende sclerotherapie
  • Na operatieve varicesingrepen
 • Chronische veneuze aandoeningen: C0 tot C2 volgens CEAP
 • Tromboseprofylaxe bij mobiele patiënten
 • Tromboflebitis (oppervlakkig) of conditie na genezing flebitis

Materialen

De Mediven Comfort lijn is beschikbaar in twee drukklassen, CCL1 & CCL2. Voor CCL3 (drukklasse 3) kousen raden wij de Mediven Forte of Mediven Plus aan.

Mediven Comfort Drukklasse 1, CCL1:

 • 32% elastaan, 68% polyamide

Mediven Comfort Drukklasse 2, CCL 2:

 • 35% elastaan, 65% polyamide


Clima Comfort voor compressiekousen

Clima Comfort garandeert comfort tijdens het dragen. De technologie is gebaseerd op een speciale draad die is verwerkt in de compressiekousen. Deze vezels voeren vocht snel af van het oppervlak van de huid naar buiten.

Het weefsel is sterk ademend. Dit voorkomt een onaangenaam vochtig gevoel in geval van transpiratie. Dit garandeert de best mogelijke zuurstoftoevoer naar de huid, zodat uitdroging voorkomen kan worden.

Wasinstructies

Was de kousen apart of samen met vergelijkbare kleuren. Maak geen gebruik van bleekmiddelen en wasverzachters – maar gebruik een fijnwasmiddel. Spoel de kousen daarna meermaals!

Hang de kousen na het wassen te drogen of centrifugeer onmiddellijk – op fijne was. Niet vochtig of in een handdoek laten liggen. Niet laten drogen op een verwarming of in direct zonlicht.

Mediven compressiekousen mogen niet chemisch gereinigd worden, noch behandeld worden met vlekverwijderaars of benzeen.

 • Korte cyclus
 • Niet met chloor bleken
 • Droger op lage temperatuur instellen
 • Niet strijken
 • Niet chemisch reinigen

Mediven Comfort biedt indicatie-specifieke en efficiënte productoplossingen op het hoogste niveau om de behandeling van patiënten nuttig te ondersteunen. In het beginstadium van de klachten van veneuze aandoeningen zijn de klachten in eerste instantie laag. Dit komt doordat de lichte veranderingen in het been / aderen geen echte pijn veroorzaken. Echter, indien dit onbehandeld blijft, kunnen spataderen ontstaan en na een bepaalde tijd zichtbaar worden. Dit heeft vervolgens een verscheidenheid van vaak vermijdbare, dure complicaties tot gevolg zoals spataderen en zelfs een open been. Dan is de behandeling moeilijk en kostbaar. Bij veneuze aandoeningen is het dragen van elastische kousen vaak voldoende om de schoonheid en de gezondheid van uw benen te behouden.

Het succes van de Mediven Comfort compressiekousen

Onze klanten vertrouwen al jaren op de kwaliteitseigenschappen van deze steunkousen. De Mediven Comfort steunkousen combineren medische werkzaamheid met mode. Dankzij de fijne transparantie, is er nauwelijks een onderscheid te zien tussen een gewone panty en de Mediven Comfort. Nu nog beter en effectiever. Gemakkelijker aan en uit te trekken door de vernieuwde manier van breien. Verbeterde Clima Comfort voor lichtere benen en minder zweten. Soft Elastic: Meer comfort door significant meer teen ruimte en minder druk in de voorvoet. Langere levensduur door nieuwe verwerkingsmethoden. De ultra-duurzame hielkap. Klein en onopvallend, en gebreid in de zool. Voor extra stevigheid in het dagelijks leven. Eigenschappen Ultiem comfort. Zeer zacht op de huid. Fijnste transparantie maakt de Mediven Comfort steunkousen nauwelijks te onderscheiden. Zorgvuldige afwerking zorgt voor een lange levensduur. Langere levensduur. Betrouwbare klimaatregulering door de nieuwe Clima-Comfort-technologie, die het zweten minimaliseert. Mediven Comfort is merkbaar zachter voor een comfortabel gevoel en een optimaal therapeutisch effect. Gepatenteerd systeem Climafresh; antibacteriële werking voor meer frisheid. De Mediven Comfort steunkousen zijn huidvriendelijk getest volgens de Oeko-Tex Standard 100. Hooggekwalificeerde Comfort stof voor wasmachine en droger.

maattabel mediven comfort

Meer informatie
Merk Mediven
Vragen? Start chat

8023