Elastische kousen voor gezonde benen uit voorraad geleverd

Elastische kousen voor gezonde benen

steunkousen

Veel mensen hebben een slechte of minder goede doorbloeding. Elastische kousen zijn veelal medische kousen en worden vaak aangemeten en voorgeschreven door uw arts.. In overleg met uw behandelend arts krijgt u elastische kousen na de trombose in uw been. Er is op internet veel informatie over te vinden en waar u terecht kunt in geval van klachten in de doorbloeding. Elastische kousen worden ook wel Trombose kousen genoemd.

Elastische kousen bieden uitkomst in verschillende gevallen. De volgende kenmerken kunnen aangeven dat u deze steunkousen nodig heeft: Pijn in de benen, kramp,  jeuk of vermoeide benen en dan vaak met name de onderbenen. Oorzaken zijn vaak een gebrekkige vochtregulering en/of doorbloeding. Hoewel er in eerste instantie uiterlijk nog niets te zien is, kunnen de klachten leiden tot spataderen of de vorming van oedeem. Deze ontwikkeling van spataderen is vaak niet te stoppen maar wel fors af te remmen.

Steunkousen.nl verkoopt onder de naam Mediven verbandkousen. Wij leveren de verbandkousen Mediven struva kousen. Trombose in het been wordt veroorzaakt door een bloedstolsel in één van de diepere aderen in uw benen. Vaak is het been erg dik door oedeemvocht.. Indien het nodig is krijgt u verbanden aangelegd om het been zo slank mogelijk te maken. Trombose wordt over het algemeen behandeld met medicijnen die het bloedstolsel in de ader oplossen. In de aderen van het been zitten kleppen die het terugstromen van het bloed naar de onderbenen moet voorkomen. Als de kleppen door de trombose zijn beschadigd kan een hoge bloeddruk in de aderen optreden.

Dit kan leiden tot klachten als:

  • vermoeidheid;
  • zware gevoelige benen;
  • opgezette enkels;
  • pijn in de benen;
  • kramp;
  • ontstaan van spataderen;
  • bruine verkleuringen in de huid;
  • blauwe aderen;
  • uitslag;
  • rode plekken;
  • open been.

Elastische kousen, verbandkousen

Wanneer het been weer normaal is en oedeemvrij wordt in de meeste gevallen een elastische kous, verbandkous of medische compressiekous of steunkous aangemeten. Elastische kousen geven steun aan de beschadigde vaatkleppen van het bloedvat. Zo wordt de bloedafvoer van het been naar het hart bevorderd en ontstaat er minder tot geen hoge bloeddruk in de aderen van het been. De kous voorkomt ook dat uw been dik wordt. Door het dragen van een elastische kousen blijft het been zijn normale vorm houden en worden problemen op lange termijn tegengegaan.

Er zijn twee soorten elastische kousen: een hoge kous tot aan de lies een AG én een korte kous tot aan de knie AD.

Uw behandelend arts bepaalt welke kous voor u het meest geschikt is. Zeker in het begin is de kous soms moeilijk aan en uit te trekken. Er is veel kracht voor nodig. Er zijn daarom veel aantrekhulpmiddelen voor steunkousen verkrijgbaar. Als u wat meer geoefend bent en de kous een aantal keer is gebruikt, gaat dit soms makkelijker.

Bij Steunkousen.nl zijn hulpmiddelen verkrijgbaar voor het aan- en uittrekken van de elastische kousen.

Probeer de kous de hele dag te dragen. ’s Nachts moet de kous uitgetrokken worden. Het is verstandig om de elastische kous minstens een jaar te gebruiken. Er worden vaak ook 2 keer steunkousen van klasse 2 of hoger vergoed. Stem dit vooraf af met uw zorgverlener of arts. Nazorg Elastische kousen Ongeveer drie maanden tot zes maanden, dit is afhankelijk van de duur van Antistolling, na de diagnose is er een afrondende afspraak bij uw behandelend arts. Afhankelijk van uw klachten en het lichamelijk onderzoek geeft de arts u verder advies. Hij bespreekt onder andere hoe lang u de kous het beste kunt blijven dragen.

Kosten en verzekering

De vergoeding van de elastische kousen is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het vergoedingspakket dat u bij deze verzekeraar heeft afgesloten. Daarnaast hebben verzekeraars rechtstreekse afspraken met de leveranciers van de elastische kousen. Hierdoor kan het voorkomen dat de vergoeding die uw verzekeraar uitkeert niet bij elke leverancier hetzelfde is. Het is dus raadzaam om vooraf zowel uw zorgverzekeraar als leverancier te raadplegen.

Vragen? Start chat

8023