Compressiekousen

Compressiekousen

Medische compressiekousen helpen u om uw bloed- en vochtregulatie op peil te houden. Ze komen voor in de drukklasse 1, 2, 3 en 4. Medische compressiekousen zijn speciaal bedoeld om de bloedsomloop te stimuleren wanneer er sprake is van medische aandoeningen. Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor uw bloedsomloop wel wat ondersteuning kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan diabetes, reuma of spataderen.
In onze webshop vindt u medische compressiekousen in drukklasse 1, 2 en 3. Wij bieden alleen compressiekousen van de hoogste kwaliteit. Uw benen verdienen niet minder dan dat. Daarnaast zien onze compressiekousen er ook nog eens stijlvol uit. Zo hoeft u nooit meer te kiezen tussen uw gezondheid en elegantie.

Waarom kiezen voor medische compressiekousen?

Het lichaam zorgt er normaal gesproken voor dat al het overtollige vocht uit uw voeten weer wordt meegevoerd met de bloedsomloop. Echter kunnen er allerlei situaties spelen waardoor dit natuurlijke proces wordt verhinderd. Het resultaat hiervan is ophoping van vocht in uw voeten en enkels, wat ook wel oedeem wordt genoemd. Het is algemeen bekend dat bijvoorbeeld vrouwen tijdens de zwangerschap sneller last krijgen van deze klachten. Een zwangerschapspanty die de nodige druk uitoefent, kan hierbij helpen. Medische compressiekousen zorgen ervoor dat er extra druk op uw voeten en benen wordt uitgeoefend. Hierdoor wordt het extra vocht afgevoerd, waardoor u weer normaal kunt functioneren.


Wanneer zijn medische compressiekousen nodig?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor een verminderde bloedsomloop. Met de leeftijd kan de vochtregulatie van het lichaam minder worden. Maar ook wanneer u bijvoorbeeld een beroep uitoefent waarbij u lange tijd achter elkaar moet zitten of staan, zal dit het risico op vochtophoping in uw voeten verhogen. Medische aandoeningen zoals diabetes, lymfoedeem, reuma en trombose kunnen eveneens vochtophoping in de voeten tot gevolg hebben. Herkent u een van bovenstaande situaties of aandoeningen en heeft u ook last van vochtophoping in uw voeten? Dan kunnen medische compressiekousen u verlichting bieden.


Voor welke medische compressiekousen kiest u?

Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten medische compressiekousen beschikbaar op de markt. In onze webshop vindt u medische compressiekousen in de drukklasse 1, 2 en 3. De drukklasse zegt iets over hoeveel druk de compressiekousen uitoefenen op uw benen. Om te bepalen welke drukklasse het meest geschikt is voor u, is het aan te raden om hierover te informeren bij uw arts of medisch specialist. Medische compressiekousen worden vaak vergoed door uw zorgverzekeraar.


Compressiekousen drukklasse

De drukklasse is een van de belangrijkste eigenschappen van compressiekousen. Dit zegt iets over de hoeveelheid druk die de compressiekousen uitoefenen op uw benen. In onze webshop bieden wij compressiekousen aan in de drukklasse 1, 2 en 3. De drukklasse van compressiekousen wordt ook wel aangeduid als de compressiewaarde. Hoe hoger het getal van de drukklasse, hoe meer druk de kousen uitoefenen op uw benen. Wilt u weten welke drukklasse het meest geschikt is voor u? Lees dan onderstaande indicaties om te bepalen welke soort compressiekousen het beste bij u past.

In onze webshop vindt u zowel compressiekousen van drukklasse 1, 2 als 3 voor dames en heren en voor diverse soorten situaties. Reist u bijvoorbeeld vaak? Probeer dan eens onze reiskousen. Deze compressiekousen zijn speciaal ontworpen voor de vermoeide benen van reizigers. In onze webshop bieden we alleen compressiekousen van hoogwaardige kwaliteit om uw benen te geven wat ze verdienen.

Compressiekousen drukklasse 1, CCL1, 15 - 20 mmHg - lichte compressie

Compressiekousen met drukklasse 1 zijn kousen die de lichtste hoeveelheid druk uitoefenen op uw benen. Dit houdt in dat er een druk van 15 tot 20 mmHg (millimeter kwik) wordt uitgeoefend. Deze compressiekousen zijn met name geschikt voor u wanneer u last heeft van een vermoeid of zwaar gevoel in uw benen. Ook wanneer u te maken heeft met ongecompliceerde spataderen waarbij er (nog) geen sprake is van uitgesproken oedeem (vochtophoping), bieden compressiekousen met drukklasse 1 een uitkomst. Bent u zwanger? Dan kunnen compressiekousen met drukklasse 1 verlichting bieden bij lichte vormen van spataderen of opgezwollen voeten. Kijk hiervoor ook eens bij onze uitgebreide selectie zwangerschapspanty’s. Daarnaast kiest u ook voor compressiekousen met drukklasse 1 bij licht gezwollen benen, enkels of voeten.

Compressiekousen drukklasse 2, CCL2, 20 - 30 mmHg - middelmatige compressie

Compressiekousen met drukklasse 2 bieden wat meer druk dan compressiekousen met drukklasse 1. Bij deze compressiekousen wordt een druk uitgeoefend van 20 tot 30 mmHg. Deze kousen kunnen gedragen worden wanneer u een gevoel van vermoeide of zware benen ervaart. Heeft u spataderen die wat meer uitgesproken zijn of komt hier ook een matige vorm van oedeem bij kijken? Dan zijn compressiekousen met drukklasse 2 aan te raden. Als u zwanger bent en niet alleen last heeft van zwellingen maar ook van spataderen, doet u er ook goed aan om compressiekousen met drukklasse 2 te dragen. Tot slot kunnen compressiekousen met drukklasse 2 een uitkomst bieden na sclerose en vaatchirurgie voor spataderen.

Compressiekousen drukklasse 3, CCL3, 30 - 40 mmHg - hevige compressie

Compressiekousen met drukklasse 3 zijn de compressiekousen met de hoogste drukklasse die wij in onze webshop aanbieden. Zij bieden een hoge mate van druk voor uw benen, namelijk 30 tot 40 mmHg. Deze compressiekousen worden u aangeraden als u last heeft van ernstige spataderen of ernstige oedeem of een combinatie van deze twee. Door de hoge druk, kan ook bij ernstige klachten verlichting worden geboden met deze compressiekousen. Compressiekousen met drukklasse 3 kunnen u ook beschermen tegen diep-veneuze trombose (DVT). Als u lijdt aan insufficiëntie (zwakte) van de kleppen in de diepe aderen, zijn deze compressiekousen eveneens aan te raden. Tot slot helpen compressiekousen met drukklasse 3 na het genezen van ernstige wonden, zoals een open been.

Welke compressiekousen drukklasse kiest u?

Weet u nog steeds niet zeker welke drukklasse compressiekousen het beste bij u past? Overleg dan altijd met uw arts of medisch specialist. Welke drukklasse compressiekousen u ook nodig heeft, in onze webshop vindt u altijd wat u zoekt.

Vragen? Start chat

8023