Medi Travel Men Reiskousen

Medi Travel Men reiskousen en reissokken worden gemaakt van zacht, antistatisch materiaal met een versterkte zool voor een nog groter draagcomfort. Deze kniekousen hebben een aantrekkelijke, geribbelde look en zijn beschikbaar in de kleuren zwart en antraciet. De reiskousen zijn niet te onderscheiden van een normale herensok.
€ 31,70
Laden...Even geduld, we laden de productopties..
Het duurt maar 1 minuut!

Medi Travel Men

Medi Travel Men reiskousen en reissokken worden gemaakt van zacht, antistatisch materiaal met een versterkte zool voor een nog groter draagcomfort. Deze kniekousen hebben een aantrekkelijke, geribbelde look en zijn beschikbaar in de kleuren zwart en antraciet. De reiskousen zijn niet te onderscheiden van een normale herensok.

Waarom reiskousen dragen?

Als u op reis bent vormt gebrek aan lichaamsbeweging een constante zware belasting voor het veneuze stelsel. Dit betekent dat de aderkleppen niet meer goed sluiten en de bloedcirculatie vertraagt. U ervaart dan zware en vermoeide benen, in het ergste geval kan zelfs (reizigers)trombose ontstaan. Deze reiskousen van Medi zijn speciaal ontwikkeld om de aderen fit te houden tijdens langdurig staan of zitten en ondersteunen de natuurlijke bloedcirculatie, zodat het bloed terugstroomt naar het hart (tegen de zwaartekracht in) in plaats van zich in de benen op te hopen waardoor opgezwollen en vermoeide benen onstaan.

Eigenschappen

 • Geschikt voor mannen die veel reizen en zitten.
 • Modieus ribbeldesign met massage-effect.
 • Elastische, ademende en vocht afvoerende kous.
 • Het graduele drukverloop vermindert het risico op reizigerstrombose.
 • reiskousen gemaakt van zacht en antistatisch materiaal voor gemakkelijk aan- en uittrekken.
 • Perfect draagcomfort van het kwaliteitsmerk Medi voorkomt afzakken.
 • Directe ondersteuning en voorkoming van problemen in de doorbloeding.

Hoe bepaal ik de juiste maat bij de Medi Travel Men?

Voor de juiste maat meet u met een meetlint uw enkelomvang op het smalste deel vlak boven uw enkel. Uw schoenmaat is niet van belang. Tip: heeft u geen meetlint? U kunt ook een touwtje gebruiken en deze daarna langs een liniaal leggen.

 • 18-20 cm = S
 • 20-23 cm = M
 • 23-26 cm = L
 • 26-29 cm = XL
 • 29-32 cm = XXL

Varianten

 • Kniekous kort, 37 – 42 cm (AD)
 • Kniekous normaal, 43 – 49 cm (AD)

Materiaal

 • 10% elastaan. 
 • 90% polyamide.

Wasvoorschriften

Houd uw steunkousen in topconditie door de onderhoudsinstructies op het gedrukte of ingenaaid textieletiket nauwkeurig op te volgen.

Wasvoorschriften:
Sluit eventuele sluitingen vóór het wassen! Draai uw steunkousen binnenstebuiten voor het wassen en was ze de eerste keer apart om kleurafgifte te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een fijnwasprogramma op 40 °C en plaats ze in een wasnetje voor extra bescherming van het gebreide materiaal. Vermijd wasverzachter! Bij handwas grondig spoelen en niet uitwringen. Kies voor milde, speciale wasmiddelen.
Verkort de droogtijd door de steunkousen na het wassen op een dikke badhanddoek te leggen, op te rollen en stevig uit te drukken. Hang de compressiekleding losjes op zonder wasknijpers. Laat ze niet in de handdoek liggen en droog ze niet op de verwarming of in direct zonlicht.
Als u de wasdroger gebruikt, selecteer dan het programma voor delicaat textiel (controleer het textieletiket of de ingedrukte informatie). Houd er rekening mee dat steunkousen niet chemisch gereinigd mogen worden. Geniet van langdurige kwaliteit en comfort met deze zorgvuldige onderhoudsinstructies.

Tips voor gebruik:
Trek ‘s ochtends meteen nadat u bent opgestaan de compressiekleding voor het ontzwollen been aan. Ga zitten voordat u uw compressiekleding aan- of uittrekt om vallen of verwondingen te voorkomen. Scherpe, niet gevijlde vingernagels en ringen met scherpe randen kunnen het zeer delicate gebreide materiaal beschadigen. Ook teennagels, eelt of een kapotte schoenvoering kunnen schade aanrichten. Om het draagcomfort van uw compressiekleding te verbeteren, kunt u de siliconenband (indien aanwezig) tijdens de draagduur meerdere keren even omhoog duwen.

Meer informatie
KoustypeKniekousen (AD)
Vragen? Start chat

8023