Juzo Soft

Juzo Soft steunkousen zorgen voor een aangenaam en zacht gevoel op uw huid. Deze medische compressiekousen helpen bij aandoeningen zoals spataderen, lymfoedeem of lipoedeem. De compressie verbetert de veneuze en lymfatische terugstroom. Juzo Soft verbindt het modieuze aspect van een kous met het hoogste draagcomfort.

De Juzo Soft is verkrijgbaar in kniekousen (AD), dijkousen (AG) en steunpanty (AT). Kies uw uitvoering:

Juzo Soft Compressiekousen

De Juzo Soft compressiekousen zijn verkrijgbaar in drukklasse CCL 1 & CCL 2. Deze kousen zijn gemaakt van een bijzonder fijn gebreide en ademende stof waarmee huidvochtigheid op optimale wijze wordt afgevoerd.

Hierdoor ontstaat een aangenaam huidklimaat en voelt de huid goed en zacht aan. Juzo Soft combineert modieuze finesse met het hoogste draagcomfort. 

Zacht, soepel en comfortabel om te dragen - dat is de Juzo Soft. Dankzij de uitstekende draagkenmerken en uitzonderlijke zachtheid, is deze compressiekous bijzonder gemakkelijk aan- en uit te trekken. Deze kousen worden aanbevolen dagelijks te dragen bij veneuze klachten maar zijn ook geschikt als kous voor tijdens het reizen.

De Juzo Soft is verkrijgbaar in kniekousen, dijkousen en panty. Kies uw uitvoering:


Kenmerken

 • Extra zacht en fijn gebreid.
 • Flexibel en goed passende maatvoering.
 • Makkelijk aan- en uittrekken.
 • Naadloos met open en gesloten teen.
 • Verschillende siliconen boorden.
 • Ideaal voor op reis en in het dagelijks leven.

Indicaties

 • Spataderen (varicose).
 • Varices tijdens de zwangerschap.
 • Na een vaatchirurgische ingreep.
 • Trombo-embolie.
 • Tromboseprofylaxe bij mobiele patiënten.
 • Chronische veneuze insufficiëntie (CVI) stadium 1.

Materiaal

Juzo Soft 73% Polyamide, 27% Elasthan

maattabel juzo soft

Indicaties

Chronische aderaandoeningen:
Verbetering van veneuze symptomen, verbetering van de levenskwaliteit bij chronische aderaandoeningen, preventie en therapie van veneus oedeem, preventie en therapie van veneuze huidveranderingen, eczeem en pigmentatie, varicose, initiële fase na varicose therapie, functionele veneuze insufficiëntie (staand of zittend beroep), veneuze malformaties.

Trombo-embolische aderaandoeningen:
Oppervlakkige veneuze trombose, situatie na trombose, post trombotisch syndroom, tromboseprofylaxe bij mobiele patiënten.

Oedemen:
Zwangerschapsoedeem, posttraumatisch oedeem, postoperatief oedeem, postoperatief reperfusie-oedeem, cyclisch idiopathisch oedeem, stuwing als gevolg van immobilisatie (artrogeen stuwingssyndroom, parese en gedeeltelijke parese van de ledematen), oedeem door beroep (staand of zittend beroep), oedeem door geneesmiddelen, wanneer er geen alternatieven mogelijk zijn.

Andere indicaties:
Inflammatoire dermatose van de benen, misselijkheid, duizeligheid tijdens de zwangerschap, stuwingsklachten tijdens de zwangerschap. Tijdens een zwangerschap verandert de buikomvang en moet bij een pantyverzorging uitsluitend een zwangerschapsbroek worden gebruikt.

Na brandwonden en voor littekenbehandeling raden wij aan om onze speciale producten voor littekentherapie te gebruiken.

Siliconenboorden

Siliconenband Balance:
Het balance boord is eveneens een siliconenboord, maar dan met kleinere micro noppen in vergelijking tot de standaard noppen. Hier kan voor worden gekozen wanneer er klachten zijn van de grotere noppen. Door warmte, wrijving en druk in de huid kunnen klachten als rode vlekjes en jeuk op de plek waar de noppen zitten, ontstaan. De klachten verminderen siginificant door deze micro nopjes.

Siliconenband Balance motief:
De Balance siliconenband met motief combineert de positieve hechtingseigenschappen met een modieus accent. Door de micro-noppencoating van huidvriendelijk silicone wordt speciaal rekening gehouden met de hoge eisen van de gevoelige huid. Tegelijkertijd is de band met zijn subtiele ruitenmotief een modieus en zorgt voor een mooie en veilige steun.

Siliconenband kant:
Een siliconenband variant met een circulaire, in drie rijen aangebrachte siliconen laag aan de binnenkant van de kous. De siliconen beschikken over zeer goede hechtingseigenschappen. Vooral vrouwen vinden de afwerking, die lijkt op die van een fijne kous, en de elegante look erg mooi.

Siliconenband noppen:
De siliconennoppen zorgen voor een goede hechting aan de huid. Wanneer het been conisch van vorm of juist recht loopt kan het inzetten van een siliconenband bijdragen aan het zo veel mogelijk voorkomen dat de kous afzakt.  Door de siliconennoppen is een goede luchtcirculatie mogelijk.

Siliconenband noppen motief:
Idem als noppen siliconenband, maar dan met een motief voor een luxere uitstraling. Deze band kan ook prima ingezet wprden bij de wat "vollere" benen.

Siliconenband Decoratief:
De decoratieve siliconenband bezit dezelfde eigenschappen als de noppensiliconenband. Aanvullend hebben we op de buitenkant van het textiel een decoratie ingebreid. Hierdoor is deze siliconenband uitermate geschikt voor vrouwen.

Drukklasse

Kousen in drukklasse CCL 1 geven steun bij lichte problemen en worden ook wel steunkousen genoemd. Deze kousen worden ook vaak preventief gedragen om klachten te helpen voorkomen tijdens zwangerschap, bij een staand en/of zittend beroep en tijdens het reizen.

Kousen in drukklasse CCL 2, 3 en 4 worden therapeutisch elastische kousen (TEK) genoemd. Deze kousen hebben een therapeutische werking en worden voorgeschreven bij zwaardere klachten door uw arts of specialist.

Therapeutisch elastische kousen zijn bedoeld om extra druk te geven aan uw arm of been. Meestal om ophoping van vocht (oedeem) tegen te gaan. Door de toegepaste druk wordt het teveel aan vocht afgevoerd en wordt de doorbloeding positief gestimuleerd.

Verschillende soorten drukklassen:

 • CCL 1 - lichte druk, 15-20mmHg.
 • CCL 2 - gemiddelde druk, 20-30mmHg.
 • CCL 3 - hoge druk, 30-40mmHg.
 • CCL 4 - zeer hoge druk, >40mmHg.

Welke drukklasse voor u geschikt is bepaalt u samen met uw specialist aan de hand van:

 • De ernst van uw medische indicatie.
 • Uw gezondheid in het algemeen.
 • Uw leeftijd.
 • Uw beroep.
 • Uw levensstijl.

Heeft u deskundig advies nodig? Dan verwijzen wij u graag door naar Livit Ottobock Care. Met meer dan 400+ locaties in heel Nederland is er altijd een steunkousen consulent van Livit Ottobock Care bij u in de buurt! Vanaf uw eerste afspraak tot het moment dat u uw steunkousen voor het eerst draagt zit 1 á 2 weken.

Wasvoorschriften

Houd uw steunkousen in topconditie door de onderhoudsinstructies op het gedrukte of ingenaaid textieletiket nauwkeurig op te volgen.

Wasvoorschriften:
Sluit eventuele sluitingen vóór het wassen! Draai uw steunkousen binnenstebuiten voor het wassen en was ze de eerste keer apart om kleurafgifte te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een fijnwasprogramma op 40 °C en plaats ze in een wasnetje voor extra bescherming van het gebreide materiaal. Vermijd wasverzachter! Bij handwas grondig spoelen en niet uitwringen. Kies voor milde, speciale wasmiddelen.
Verkort de droogtijd door de steunkousen na het wassen op een dikke badhanddoek te leggen, op te rollen en stevig uit te drukken. Hang de compressiekleding losjes op zonder wasknijpers. Laat ze niet in de handdoek liggen en droog ze niet op de verwarming of in direct zonlicht.
Als u de wasdroger gebruikt, selecteer dan het programma voor delicaat textiel (controleer het textieletiket of de ingedrukte informatie). Houd er rekening mee dat steunkousen niet chemisch gereinigd mogen worden. Geniet van langdurige kwaliteit en comfort met deze zorgvuldige onderhoudsinstructies.

Tips voor gebruik:
Trek ‘s ochtends meteen nadat u bent opgestaan de compressiekleding voor het ontzwollen been aan. Ga zitten voordat u uw compressiekleding aan- of uittrekt om vallen of verwondingen te voorkomen. Scherpe, niet gevijlde vingernagels en ringen met scherpe randen kunnen het zeer delicate gebreide materiaal beschadigen. Ook teennagels, eelt of een kapotte schoenvoering kunnen schade aanrichten. Om het draagcomfort van uw compressiekleding te verbeteren, kunt u de siliconenband (indien aanwezig) tijdens de draagduur meerdere keren even omhoog duwen.

Meer informatie
MerkJuzo
Vragen? Start chat

8023