Wat is de werking van steunkousen?

Published on
5 jan. 2014 08:40:00

Wat is de werking van steunkousen?

Therapeutisch elastische kousen worden in de volksmond  steunkousen genoemd.

Werking Steunkousen: steunkousen werken zeer preventief tegen het krijgen van spataderen en of oedeem. Ze verlichten deze klachten zoals onrustige benen en vermoeide benen maar ook een pijn gevoel in uw onderbenen. Onze steunkousen worden aanbevolen aan personen die bijvoorbeeld veel staand werk verrichten, zoals bijvoorbeeld in de verpleging maar ook kappers.

werking steunkousen

Online te bestellen bij steunkousen.nl

Deze steunkousen zijn ook tijdens lange reizen met het vliegtuig, de auto of in de trein zeer doeltreffend. Via steunkousen.nl kunt u diverse modieuze kwaliteitssteunkousen aanschaffen.

Medische therapeutische elastische kousen

Medische therapeutische elastische kousen (TEK) zijn er in drie drukklassen, te weten drukklasse 2,3 en 4. Deze kousen zijn over het algemeen via de bandagist te verkrijgen en die maakt een keuze in in de klasse. Tevens maakt de bandagist een keuze in rondbrei (zonder naad) of vlakbrei (met naad). Het doel van de TEK kousen  (therapeutische elastische kousen) is het sterker maken van uw bloedvaten. Hiermee bedoelt men het verbeteren en sneller maken van de bloedstroom, het verlagen van de veneuze druk, en het normaliseren van uw aderwand. Teven is dit voor het verbeteren van de stofwisseling in het bloedweefsel.

Voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen van een klasse hoger dan steunkousen in de klasse 1 heeft u altijd een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Deze moet voorzien zijn van de rede waarom u steunkousen nodig heeft.

Medische steunkousen zijn gemaakt van een iets dikker garen en met een zeer speciale brei techniek. Dit maakt dat de steunkousen duurzamer en op deze manier blijft de compressie ook veel langer behouden.

Bij een medische steunkous klasse 2 die dagelijks gebruikt en gewassen wordt blijft de compressie ongeveer 6 maanden behouden. Bij de meeste kousen kan de compressie zelfs langer behouden blijven. Maar bij veel dragen verslijten de kousen natuurlijk sneller en daar kan de compressie reeds vroeger minder worden.

Steunkousen zijn gemaakt  volgens de Europese standaard van compressieklassen. Compressieklasse 1 heeft een compressie van 15-21 mmHg en compressieklasse 2 een compressie van 23-32mmHg.

het is belangrijk iedereen die overweegt om steunkousen van compressieklasse 2 te kopen, eerst uw huisarts te raadplegen. Belangrijke Contra-indicaties (dit betekend: wanneer medische compressiekousen niet gedragen mogen worden) Medische steunkousen en compressiekousen mogen niet  ‘s nachts gedragen worden. In horizontale positie dus niet. Het vermindert de druk op de benen waardoor compressie normaal gezien niet nodig is.

Steunkousen  in de drukklasse 2 zoals de Mediven Elegance mogen ook niet gebruikt worden bij symptomen van veneuze insufficiëntie, eczeem, open wonden of andere huidinfecties.

Doktersadvies is altijd nodig en dient altijd gevolgd te worden.

Sport steunkousen ook wel sportcompressiekousen genoemd.

Verbeter de bloedsomloop met de skikousen van Cep u krijgt meer energie en minder vermoeide of verzuurde benen.

Cep sports is het sportmerk van Medi, de specialist op het gebied van steunkousen aantrekhulpen en sportcompressiekousen. Cep sportkousen zijn er in vele soorten en voor iedere sport. Ook levert Cep de Cep Sleeves.

Steunkousen.nl   levert steunkousne van de merken Jobst, Relaxsan, Sigvaris, Gilofa 2000, Gilofa basic, Biofir, Biopromise, Scala, Venotrain Act, Bauerfeind.
Wij beloven: het leveren van steunkousen en compressiekousen van de top kwaliteit tegen scherpe prijzen en met een snelle levering.

Internet biedt een geweldige kans voor iedereen die vaak steunkousen en compressiekousen koopt en gebruikt; u kunt ze nu eenvoudig aanschaffen en rechtstreeks bij u thuis laten bezorgen.

Compressie-/steunkousen kopen op het internet is veilig kopen met lage verzend- en administratiekosten.

Een steunpanty is zeer geschikt als uw bloedcirculatie in uw benen  wordt belast tijdens staand werk of tijdens een lange reis. U kent het gevoel van vermoeide en zware benen? Het dragen van steunkousen / steunpanty's is aan te raden om preventief spataderen of andere bloedcirculatieproblemen te voorkomen.

Onze therapeutisch elastische steunkousen worden gemaakt en getest door de producenten die tevens werken met de huidtherapeuten de bandagisten, de fysiotherapeuten en met de behandelaars van onder meer oedeem, trombose en spataderen. De kousen geven een opwaartse druk waardoor het bloed en vocht vanuit de onderbenen naar het hart wordt gepompt. Ze zijn comfortabel en gaan veel langer mee dan normale steunkousen en ze zijn modieus en geven je benen een elegante zakelijke of een sportieve uitstraling. ze zijn te koop in meerdere maten, kniekous, stay-up, panty of zwangerschapssteunkous in veel kleuren.

Steunkousen geven ondersteuning en zijn nodig voor veneuze insufficiëntie. Ze helpen bij het voorkomen van trombose, dat wil zeggen bloedstolsels in de aderen, en worden gebruikt bijvoorbeeld na een operatie en voor profylaxe. Andere gebieden waarop steunkousen worden gebruikt zijn lange reizen, reiskousen, steunkousen voor specifieke staande beroepen, langdurig staan (bijv. concerten) of als een steun in de sport, de sportcompressiekousen.

We lichten er een product uit om de voordelen toe te lichten:

Gilofa Style de steunkousen steunpanty's van Ofa Bamberg exclusief voor dames.

Voor perfecte ondersteuning van de benen
Ondersteuning van de bloedcirculatie tijdens staan of zitten
Transparant of ondoorzichtig

Gilofa Style® combineert elegantie met een gezonde preventie. De steunkousen lijken op gewone kousen. Verkrijgbaar in 70 en 140 denier. Hoe hoger de denier, hoe hoger de steun. Revitaliserende steunkousen sterk ondersteunend en toch modieus. Transparant uiterlijk, zoals gewone panty's,  stay up panty's of kniekousen en ook verkrijgbaar met aantrekkelijke kanten plakband. Omdat de aderen extra worden belast in het bijzonder tijdens de zwangerschap, heeft Ofa Bamberg de de panty ook met een extra extra-wide body deel ontwikkelt.
Gilofa Style ziet er uit alsof het een normale steunpanty is.

wat doen steunkousen

Vragen? Start chat

8023