Waarom steunkousen

Published on
5 jan. 2014 10:28:00

Waarom steunkousen dragen?

(u kunt de verschillende steunkousen altjd bekijken op steunkousen.nl)

Het gaat hier om het verbeteren van de doorbloeding en het behoud van gezonde benen. Veel mensen hebben om veel verschillende redenen gekozen steunkousen te dragen. Hieronder een korte toelichting:

Passende compressiekousen voor u - een korte handleiding:
Controleer altijd welke compressie de steunkousen hebben die u wilt kopen. U kunt bijvoorbeeld om gezwollen en vermoeide voeten tegen te gaan, lichte steunkousen aanschaffen die vaak een compressie hebben van tussen de 12-17 mmHg. Heeft u aanleg voor spataderen, dan is een hogere compressie van 18-22 mmHg of meer noodzakelijk om dit preventief tegen te gaan.


Gebruik alleen professionele steunkousen met een druk profiel, dat wil zeggen compressiekousen waarbij de samendrukking van de enkel naar de knie of dij (gradueel)afneemt naar boven.
Als u problemen heeft met zwellingen of spataders in de knieholte, gebruikt u dan dij hoge kousen.
Als u uniforme grip wilt op het hele been en / of hebben problemen met spataderen verder op de been, kunt u het beste voor een compressie- of steunpanty kiezen.

Verschillende soorten steunkousen
Er zijn vele steunkousen die aangepast zijn aan verschillende behoeften. Hier is een korte handleiding: Steunkousen voor dagelijks gebruik

Velen van ons oefenen beroepen uit waarin zij dagelijks lang of zitten zoals bijvoorbeeld: Verpleegkundigen, tandarts, kappers enz. Om gezwollen, vermoeide benen en spataderen in het dagelijks leven tegen te gaan wordt gebruik gemaakt van katoen of nylon met lichte compressie. Er zijn knie hoge(AD) compressie sokken, dij kousen (AG) en steunkousen voor het hele been(AT) en compressie panty’s met een broekje.

Steunkousen voor zwangere vrouwen

Tijdens de zwangerschap dragen vrouwen vaak een steunpanty omdat zwangerschap kan leiden spataderen. Om spataderen en zwellingen te voorkomen, dien je kousen te dragen met lichte tot sterkere compressie. Maar dat is geen reden om u ongemakkelijk voelen - want vandaag de dag , er zijn chique steunkousen die tegelijkertijd functioneel zijn. Uw huisarts weet wat voor u de juiste kousen zijn en mocht u twijfelen dan zijn er ook specialisten de zogenaamde aanmeters die u van maatkousen kunnen voorzien.

Compressiekousen voor sporten

Voor hardlopen en andere oefeningen en duursporten worden meer en meer steunkousen gebruikt. Het ziet er wat minder uit wellicht maar de steunkous is definitief doorgebroken in de sport. Onderzoeken hebben aangetoond dat de compressie in verband met sport een indrukwekkend effect heeft.

Het gaat tijdens de sport om een verbeterde bloedcirculatie en om beter en sneller herstel.

Reiskousen

Bij het reizen (vooral door de lucht ) verhoogt u het risico van gezwollen benen, omdat je lang rustig en (vooral ) stil zit en omdat de luchtdruk lager is, waardoor de bloedvaten verwijden. Bewegen is het toverwoord en steunkousen zijn de ondersteuning om de bloedstroom op gang te houden. Met steunkousen heeft u gegarandeerd minder zware benen als u aankomt op uw bestemming. Helemaal na een lange vlucht !

Steunkousen voor mannen
Veel mannen willen een goede katoenen kousen die niet te vrouwelijk tonen. Daarom zijn er speciale compressiekousen voor mannen. Maar ook steunkousen voor mannen en vrouwen zoals de Gilofa 2000 met katoen. Het enige verschil tussen een mannen-en vrouwen kousen is dat de mannenkous vaak een fractie langer is en het uiterlijk (ook van de verpakking).

Waar vind je goede steunkousen ?
Tegenwoordig zijn er veel kousen, die worden beschreven als steunkousen, maar niet het gewenste effect bereiken.

Het is een vereiste om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan het gewenste effect. U kunt steunkousen van de Hema kopen die een prima eerste ervaring kunnen betekenen maar als de klacht serieus is zal u toch naar een professionele oplossing gaan zoeken en vergelijking is dan ook van belang. Besteld u online steunkousen let er dan op of de winkel lid is van bijvoorbeeld de Nederlandse Thuiswinkel organisatie, het recht van retour, de manieren van betalen, wat de feedback is van andere klanten enz..

waarom steunkousen van steunkousen.nl

Vragen? Start chat

8023