Therapeutische kousen

Published on
14 nov. 2016 10:13:00

Therapeutische kousen: AD Kniekousen of AG AT steunpanty?

Wanneer is het voordeliger om kniekousen te dragen en wanneer langere therapeutische kousen?
Therapeutische kniekousen bieden vooral een voordeel wanneer men veel zit en de benen nauwelijks uitrekt. Denk hierbij aan iemand die slecht loopt of mensen die ze dargen tijdens een lange vlucht en dan met name in het vliegtuig in economy class. Hier wordt duidelijk kniekousen het best aansluiten omdat er geen verknelling in de knieholte plaatsvindt. Bij het gebruik van langere lange kousen kunnen rimpels in de knieholte een marteling zijn en kan zelfs de doorstroming van het bloed belemmert worden.

In de trein daarentegen zijn lange kousen veel minder een probleem, want men kan er zijn benen strekken. In de auto gaat het dragen van langere therapeutische kousen prima over het algemeen en zeker voorin. Op de achterbank is echter ook vaak onvoldoende ruimte.

Langere steunkousen kunnen ook het voordeel hebben tijdens een zonvakantie dat u uw benen in het geheel niet meer hoeft in te smeren tegen het verbranden.

Voorbeelden kijk hier: Therapeutische kousen

Hier nog enkele tips voor het dragen:

  1. Trek uw therapeutische kousen zo spoedig mogelijk na het opstaan aan en geef uw benen zo min mogelijk kans om op te zwellen. Bij hoge temperaturen, kan je een douche neemt, zelfs met de kniekousen of panty douchen. Draag de therapeutische kousen de hele dag tot het uitkleden voor het naar bed toe gaan.
  2. Gebruik bij het aantrekken altijd de gebruikelijke rubber handschoenen met noppen. Om uw kousen met beide handen aan en uit te trekken zonder beschadiging van uw benen en kousen.
  3. Gebruik om dezelfde reden een aan en uittrekhulpmiddel voor uw kousen.
Vragen? Start chat

8023