Steunpanty

Published on
7 jan. 2015 10:06:00


Steunpanty 
(lichte in klasse 1  of Medisch elastische of steunkousen klasse 2) en/of Medisch trombose profylaxe kousen zijn een essentieel onderdeel van de compressietherapie. Een steunpanty klasse 2 3 en 4 is een medisch product dat wordt voorgeschreven door een arts indien nodig.

Nadat een trombose optreedt in de aderen in de enkel,biedt een steunpanty permanente druktoename voor de verstoorde aders in de kleinste vaten van de huid. Tegen deze trombose moet druk worden opgebouwd van buitenaf als een tegendruk. Het doel van de steunpanty. Bij een trombose behandeling helpt de panty om het ongemak te elimineren en zwelling snel te reduceren.

Op de lange termijn werkt de panty tegen de ontwikkeling van een open been. Ze moeten alleen worden gedragen tijdens de dag en niet ‘s nachts.

De arts of therapeut schrijft de kous ongeveer elke zes maanden voor. De overheid vergoed via de zorgverzekeraar 2 paar steunkousen per jaar in het beste geval. U dient dit zelf te controleren als u beslist Kousen en steunpanty

’s worden afzonderlijk in een winkel of bij uw therapeut worden aangemeten. U kunt in overleg uw kousen ook kopen bij online winkels als u maar zorgt dat u in gesprek blijft met uw arts of therapeut. In het algemeen is een kniekous vaak voldoende.

Steunkousen worden geproduceerd in vier compressie klassen. Normaal is in de meeste gevallen de compressie klasse 2 de juiste behandeling en deze wordt ook het meest verkocht voor diepe veneuze trombose.

Man met steunkousen spataderen (varices) en of veneuze trombose komen weliswaar minder voor maar ook daar is het aantal patiënten groeiende.

Ongeveer 90 procent van de volwassen bevolking in heeft zware tot lichte veranderingen in de aderen in de benen en slechts 25% heeft in dit geval zijn een passende medische behandeling.

Steunpanty

Vragen? Start chat

8023