Steunkousen klasse 2

Published on
2 sep. 2014 05:16:00

Steunkousen.nl Levert u absolute kwaliteits-kousen in de klasse 2 va 39,95 euro uit Duitsland,

klik hier

Het type steunkousen klasse 2 zijn medische kousen en deze worden in de regel slechts 2 keer per jaar vergoed. Het vervelende is dat het vaak erg dure kousen zijn en dat het dus behoorlijk in de papieren kan lopen. Doordat elastische steunkousen steeds minder vergoed worden krimpt deze markt.

En dat is geen goede zaak uiteraard. Het zijn namelijk speciale kousen die men nodig heeft als men last heeft van oedeem, spataderen of trombose. Ook tijdens de zwangerschap wordt vaak geadviseerd elastische steunkousen klasse 2 te dragen juist ter voorkoming  van spatader-vorming.

Steunkousen klasse 2 worden ook vanuit een maattabel geleverd. Hierbij dient u uw been op verschillende plaatsen op te meten en vervolgens te kijken of een semimaatproduct geschikt is voor u. In heel veel gevallen is dit het geval. Zort u ervoor dat u wel afstemt met uw huisarts voor u besteld.

De compressie die wordt uitgeoefend wordt aangegeven in millimeter kwikdruk (mmHg) en klasse II kousen hebben een compressie van (normaal) : 23-32 mmHg.

In de klasse 2 zijn 3 lengtes regulier verkrijgbaar: De meest  gebruikte kousen zijn steunkousen tot de knie (AD-kousen) maar ook de iets langere kousen tot halverwege uw dij, de AG  ( stay up)kousen worden veel verkocht. Deze geven ook druk aan uw bovenbenen. Het enige nadeel kan zijn dat ze kunnen afzakken en ook wel eens irritatie kunnen geven in de knieholte. Als laatste is er ook  een steunpanty AT te verkrijgen die ook weer in een zwangerschapsuitvoering bestaat de AT/U. Beide hebben een elastisch broekje.

Behalve klasse 1 worden de andere steunkousen aangemeten door een bandagist of arts. Deze heeft een opleiding gehad en kan dus het hele proces ervoor maar ook erna begeleiden. Steunkousen worden voorgeschreven door een chirurg en/of de dermatoloog. Vaak staan de bandagisten nauw in contact met ziekenhuizen en kunnen ze ter plekke worden aangemeten.

Ook is het zo dat er vaak vooraf gezwachteld dient te worden om het vocht in de benen terug te dringen voordat de steunkousen goed gemeten kunnen worden worden.  De meeting van de opgemeten benen worden opgestuurd naar de productie waar deze op speciale breimachines verwerkt worden tot een maatproduct.

Steunkousen klasse 2

Vragen? Start chat

8023