Steunkousen en elastisch therapeutische kousen TEK

Published on
15 feb. 2014 08:52:00

Steunkousen en therapeutisch elastische kousen

Een steunkous is niet hetzelfde als een therapeutische kous.

Hoewel steunkousen vaak worden gelijkgesteld aan elastisch therapeutische kousen is dit niet het geval. Deze veronderstelling is niet waar maar beide producten hebben wel met elkaar te maken. Steunkousen verschillen op essentiële punten van elastisch therapeutische kousen.

Steunkousen, dienen hoofdzakelijk voor de preventie van veneuze aandoeningen. In tegenstelling tot elastisch therapeutische kousen geven ze geen druk op het exacte  profiel van je benen of armen die zijn gedefinieerd door een officiele aanmeet(st)er. Ook zijn ze niet onderverdeeld in compressie klassen. Officieel zijn steunkousen dus geen medische hulpmiddel zonder dat ze gemaakt zijn om uw been conform uw maat te ondertsteunen. TEK kousen worden door een arts voorgeschreven, steunkousen klasse 2.

Steunkousen helpen om kleine klachten te verlichten zoals opgezette benen en vermoeide benen tijdens de reis. Ze zijn verkrijgbaar op de open markt als in apotheken en medische aanbod winkels. Toch hebben we het over het algemeen over steunkousen ook als we TEK kousen bedoelen.

Compressietherapie; Compressie therapie is een van de bouwstenen voor de behandeling van veneuze ziekte en oedeem en ze zorgen voor verbeterde bloed en lymfedrainage

Bij ader therapie ( Flebologie ) worden voornamelijk rondgebreide kwaliteiten gebruikt. De compressie in de stof veroorzaakt druk op de aderen . Dit vermindert de diameter en de veneuze kleppen sluiten makkelijker. Het bloed stroomt beter door het been en pijnlijke zwellingen of congestie wordt minder.

Compressie kousen met naad zijn bij lymfaandoeningen het meest gebruikt. De gebreide kousen zijn exact op maat gemaakt voor het lichaam mbt. vorm en omtrek . De gebreide stof wordt genaaid met platte, elastische naden. De sterkere stof heeft extra functies zoals het bevorderen van vochtterugloop en een massage-effect. De sterke kous geeft het oedeem tegendruk. De combinatie beweging en compressiedruk is het beste,

Hulp bij brandwonden
Diepe brandwonden en de vaak bijbehorende huidtransplantaties worden geassocieerd met littekens. Om het ontstaan van proliferatie littekens te voorkomen, is een extrinsieke compressie noodzakelijk zodra de wond is genezen. Dit maakt dat het littekenweefsel sneller geneest en dikte van het het litteken dikte. Ook al langer bestaande littekens kunnen gunstig worden beïnvloed door een latere compressie behandeling.

Vlakke en ronde breisels
De Duitse bedrijven, Gilofa, Bauerfeind en  Medi, Mediven  bieden een breed scala van producten voor steunkousen met en zonder naad en zijn ideaal voor veneuze ader therapie .

De gebreide producten worden aanbevolen voor efficiënte compressietherapie op het gebied van lymfatische therapie en litteken behandeling: uiterst comfortabel door de platte en elastische naden, zacht en flexibel materiaal garandeert patiëntenmobiliteit.

therapeutisch elastische kousen

Vragen? Start chat

8023