Hoe voorkom ik vermoeide en gezwollen benen tijdens het reizen?

Published on
15 aug. 2019 16:26:00

zomer reiskousen

Hoe voorkom ik gezwollen benen tijdens het reizen?

Heeft u wel eens gedacht aan reiskousen voor in de zomer? De zomermaanden staan voor veel mensen in het teken van zon, vrije tijd en genieten. Maar helaas kunnen de hoge temperaturen en het vele reizen in de zomer ook nadelen met zich meebrengen, zoals gezwollen voeten, vermoeide benen en spataderen. Gelukkig kunt u deze narigheid vermijden en weer genieten van de warme maanden dankzij zomer steunkousen. Meer weten over steunkousen dragen in de zomer? Lees snel verder!

reiskousen voor vrouwen reiskousen voor mannen

Waarom steunkousen in de zomer dragen?

Heeft u snel last van vochtophoping in uw benen? Dan is steunkousen dragen de oplossing, ook in de zomer! Klachten in de benen kunnen ontstaan door een verslechterde doorbloeding. Steunkousen oefenen druk uit op uw enkels en onderbenen, waardoor de bloedsomloop weer gestimuleerd wordt. De afvalstoffen worden afgevoerd en u heeft geen last meer van opgezette benen. Ook in de zomer is het dragen van steunkousen onmisbaar voor mensen met deze klachten.

Zorgeloos op reis met zomer reiskousen

In de zomer trekken we er allemaal massaal op uit. Het is dé periode om prachtige verre reizen te maken en mooie herinneringen te creëren. Reizen is dus voornamelijk erg plezierig. Maar het afleggen van de reis kan bij veel mensen voor problemen zorgen. Met name als het gaat om het maken van lange reizen in het vliegtuig, waarbij u urenlang achtereen moet zitten en weinig tot geen gelegenheid heeft om uw benen te strekken. Dit soort situaties kunnen klachten in uw benen veroorzaken zoals opgezette voeten, vermoeide benen of zelfs spataderen en reizigerstrombose. Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem: reiskousen! Dankzij de druk van reiskousen hoeft u zich deze zomer geen zorgen te maken over uw benen en kunt u optimaal genieten van uw vakantie!

Zien zomer reiskousen er raar uit?

De zomerperiode is iets waar veel dragers van steunkousen zich druk om maken. Dankzij de lekker warme temperaturen maken de lange broeken en truien namelijk plaats voor jurkjes en korte broeken. Dat is wel zo fijn na die lange, Nederlandse winter! Maar dan slaat bij steunkousen dragers juist de paniek toe: “Help! Hoe kan ik mijn zomerkleding goed combineren met mijn steunkousen?” Veel mensen hebben hierbij het schrikbeeld van ouderwetse, dikke steunkousen, die zo duidelijk zichtbaar zijn dat ze haast onmogelijk gecombineerd kunnen worden met luchtige zomerkleding.

Zomer steunkousen combineren met zomerkleding

Toch is die paniek geheel onterecht. De tijden dat steunkousen ouderwets en niet-flatterend waren zijn gelukkig allang voorbij. Tegenwoordig is er zo veel mogelijk. Steunkousen zijn praktisch niet meer te onderscheiden van normale kousen of panty’s. Kies bijvoorbeeld voor huidkleurige reiskousen in de zomer. Dan kunt u de kousen prima combineren met een jurkje of korte broek. Bedekt u uw steunkousen toch liever in de zomer? Kies dan voor een lange broek van een luchtig materiaal, zoals linnen. Daarmee houdt u uw benen koel op de hetere dagen.

Zomer reiskousen kopen

Hopelijk bent u inmiddels overtuigd van het belang van goedpassende zomer reiskousen. Nu wilt u natuurlijk ook een paar aanschaffen zodat uw zorgeloze zomer met gezonde benen snel kan beginnen. Maar dan nog de vraag: waar koopt u nu de perfecte steunkousen voor in de zomer? Steunkousen zijn nu eenmaal niet in iedere doorsnee kledingzaak verkrijgbaar. In de online webshop van steunkousen.nl heeft u ruime keuze uit modieuze en comfortabele exemplaren.

Neem snel een kijkje in ons assortiment reiskousen.

Vragen? Start chat

8023